Kompleks Marynarska Business Park poszerzył ofertę gastronomiczną Służewca Przemysłowego. Pod szczęśliwą siódemką – na ul. Taśmowej 7, 7 maja br. grupa Nutri Mind otworzyła pierwszą w Warszawie restaurację Meet & Eat. Oferta lokalu jest bardzo szeroka i uwzględnia sugestie zebrane w ramach ankiety przeprowadzonej wśród pracowników kompleksu. W restauracji mile widziane będą również osoby z okolicznych biurowców. W menu znalazły się dania mięsne, wegetariańskie oraz wegańskie. Poza bogatym wyborem w porze lunchowej goście będą mogli skorzystać również z różnorodnej oferty śniadaniowej. Procesem zmiany operatora lokalu gastronomicznego zarządzała międzynarodowa firma doradcza JLL, która reprezentowała właściciela obiektu – firmę Heitman.

Menu Meet & Eat dostosowane do gustów najemców. Nowo otwarta w Marynarska Business Park restauracja zajmuje blisko 770 mkw. powierzchni użytkowej na parterze budynku B. W celu sprawnej obsługi dużej liczby klientów zaprojektowano dwie długie lady bufetowe. Aby nie było nudno, menu restauracji zmienia się codziennie, a dla wygody gości publikowane jest ono z wyprzedzeniem. Żeby jak najlepiej dopasować ofertę do potrzeb i gustów pracowników kompleksu, operator lokalu zaprosił ich do udziału w ankiecie. Wzięło w niej udział ponad 1000 pracowników, którzy odpowiadali na pytania dotyczące swoich preferencji kulinarnych. W bogatym menu lokalu znajdziemy zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie oraz wegańskie. A świeżo przygotowywane soki, koktajle oraz ciasta i desery zaspokoją gusta gości. Nowością w ofercie żywieniowej kompleksu są serwowane w godzinach porannych śniadania. W porze lunchowej klienci mogą korzystać z samoobsługowych bufetów pełnych smaków z różnych stron świata, a także z trzech stacji live cooking. Na bardziej formalne spotkania biznesowe sprawdzą się potrawy z sezonowego menu a la carte, które podawane będą do stolika. Wszystkie posiłki przygotowywane będą na miejscu, w oparciu o lokalne produkty.

„Dla firmy Heitman jako odpowiedzialnego właściciela kompleksu biurowego, w którym codziennie pracuje ok 2,5 tys. osób, zagwarantowanie dostępu do oferty gastronomicznej w Marynarska Business Park było priorytetowe. Podstawowym celem otwarcia nowej restauracji stało się zapewnienie najemcom odpowiedniej jakości jedzenia oraz zróżnicowanej oferty zdrowych posiłków, co udało się osiągnąć. Podobnie sam proces zmiany operatora lokalu gastronomicznego przebiegł bardzo sprawnie. Odpowiedzialny za niego był nasz wieloletni zarządca nieruchomości, ale i wyłączny agent – międzynarodowa firma doradcza JLL, której zespołowi bardzo dziękuję” komentuje Izabela Kapil, Vice President Portfolio Management – Europe w firmie Heitman.

Świeże wnętrze w Marynarska Business Park. Restauracja Meet & Eat została zaprojektowana z myślą o funkcjonalności oraz komforcie gości, i jak podkreśla Renata Waśniewska, Dyrektor Zarządzająca w grupie Nutri Mind „zależało nam na osiągnięciu synergii zdrowego, zróżnicowanego i świeżego jedzenia ze sprzyjającym odstresowaniu wnętrzem. Dlatego w Meet & Eat dominują kolory natury i zielone fikusy, które sprowadziliśmy z Portugalii na specjalne zamówienie,”  i dodaje „obecność zieleni pozytywnie wpływa na samopoczucie naszych gości – pozwala się rozluźnić, koi również wzrok zmęczony pracą przy komputerze.” Wokół drzew zbudowano duże okrągłe stoły mogące pomieścić grupy współpracowników. Dostępne są również mniejsze stanowiska dla 2-4 osób. W sezonie wiosenno-letnim goście mogą skorzystać ze słonecznej pogody jedząc posiłek w ogrodzie. Wydzielono także strefę kawiarnianą z wygodnymi sofami oraz fotelami, w której można wypić dobrą kawę i zjeść deser. Zaletą restauracji jest także otwarta kuchnia, która pozwala klientom na podpatrywanie jak powstają poszczególne dania. W przestrzeni konsumpcyjnej dominuje jasne drewno uzupełnione o szare akcenty. Za koncepcję wnętrza odpowiadają architekci z pracowni Wierszyłłowski i Projektanci.

Marynarska Business Park składa się z czterech nowoczesnych budynków o łącznej powierzchni biurowej ok. 43 000 m kw. Kompleks usytuowany jest w biznesowej części Służewca, w jednej z najlepszych lokalizacji w tym rejonie pod względem dostępności do komunikacji miejskiej – w jego bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się stacja warszawskiej SKM-ki. Obiekt jest ekologicznie przyjazny – posiada certyfikat BREEAM In-Use International z oceną bardzo dobrą w kategorii „Asset”, a zastosowane w nim liczne rozwiązania mają pozytywny wpływ na zdrowie i komfort jego użytkowników. Przykładem może być cała infrastruktura przygotowana specjalnie dla rowerzystów – od parkingów rowerowych zewnętrznych i wewnętrznych, przez samoobsługową stację naprawy rowerów, po szatnie i prysznice dla osób podróżujących w ten sposób do pracy.

Grupa Nutri Mind to wiodąca grupa restauracyjna w Polsce. W jej portfolio znajdują się zarówno punkty casual dining obsługujące bardzo intensywny ruch gości, jak i 4* restauracje hotelowe. Nowo otwarty w Marynarska Business Park lokal to dwudziesty piąty punkt należący do grupy. Meet & Eat to marka restauracji biurowych, w których łączone są najnowsze trendy i techniki z tym, co najlepsze w kuchni tradycyjnej.